Així que comences a parlar en veu alta, a explicar les coses al flexo de l'escriptori, a ficar-te quatre dits a la boca i comptar fins a deu... més endavant tocarà posar-se davant del mirall i assaja postures, però això serà més endavant.
I tampoc no passa res. Em passa que, de vegades, m'adono que sóc un pèl obtusa pel que fa al periodisme, quan se suposa que el principi bàsic de la nostra professió és l'objectivitat, la imparcialitat, el fet de tenir una ment oberta i sense prejudicis. Potser només és la por de no donar a l'abast amb tantes tècniques, disciplines i noves tecnologies... i som el futur!
Aleshores arribes a la universitat i fas un taller d'internet, un de ràdio, un de premsa, un de televisió, i t'adones que cada versió del periodisme té els seus "punts". Tot és qüestió de posar-hi una mica d'interès. I al cap d'un temps d'escoltar la teva pròpia veu, deixa de sonar-te aguda i repel·lent. I al cap d'un temps veure't per una pantalla, deixa de fer-se't estrany i deixes de donar-hi importància. (Evidentment, la duració d'aquest "un temps" és del tot variable d'una persona a l'altra).
La Rosa Marqueta ens va dir que al principi de la seva carrera no s'imaginava fent televisió i, encara menys, sent directora d'informatius d'una televisió com TV3 i treballant amb professionals com la Mònica Terribas. M'agrada el concepte de "periodista multifuncional" perquè, sí, mai se sap on acabaràs ni fent què. Quan es tracta de desenvolupar les teves habilitats i recursos per tal de ser el més eficient possible, suposo que no hi ha però que valgui, perquè "el saber no ocupa lugar".
Així que, una mica com una resolució, em proposo traslladar la neutralitat informativa i la presumpció d'innocència a les novetats tecnològiques i a l'ofici periodista en general. Això sí, respectant sempre certs horaris.